Fälttävlan
25 juni 09:46

Svenska placeringar i Strzegom

InternationelltLouise Romeike och Frida Andersén. Det är två av de svenska ryttarna som har tagit placeringar i kringklasserna på det pågående Nations Cup-meetinget i Polen.

Svenska placeringar i Strzegom
Louise Romeike och Caspian. Foto: Privat

Tysklandsbaserade Louise Romeike och Caspian (ZfDP val f 2014 e LB Crumble-Heraldik xx, uppf Hans Beil, äg Claas Hermann Romeike) tog en fin andraplats i det polska meetingets korta trestjärniga klass, CCI3*S.

Det var 36 startande i klassen som avgjordes på lördagens eftermiddag.

Louise Romeike och Caspian, som fick utmärkelsen Morgondagens häst vid Ryttargalan i höstas, var fint med i klassen redan från start. Med sina 28,9 straff i dressyren låg de trea inför fortsättningen. Ekipaget lade till drygt 5 straff för tiden i terrängen, men kunde ändå avancera en placering.

Det blev svenskt även på femte plats genom Frida Andersén och UVM-hästen Kitsch Couture Hpk. Ekipaget gjorde klassens snabbaste terrängrunda som gav 1,2 straff för tiden.

Amanda Staam och Carilda Rose AT tog hand om klassens åttonde placering medan Tysklands Pia Leuwer red Cascada till seger, enbart 0,3 straff för Romeike.

I meetingets långa trestjärniga klass, CCI3*L, ligger Niklas Lindbäck och Poynstown Porsch sjua inför söndagens avslutande hoppning. På söndagen avgörs också Nations Cup, där det svenska laget dessvärre sprack i lördagens fyrstjärniga terräng.

Louise Romeike toppar den korta tvåstjärniga klassen dubbelt med Rockett 19 och Extravagance. Denna klass avslutas med terräng i dag, söndag.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden