Fälttävlan
2 augusti 2017 10:20

Louise Svensson Jähde startar eget: ”Jättespännande”

Efter att i över sex år ha varit knuten till tyske OS-guldmedaljören Peter Thomsens stall startar Louise Svensson Jähde egen verksamhet i Tyskland. "Det är läge för nästa steg," säger hon.

Louise Svensson Jähde startar eget: ”Jättespännande”
Louise Svensson Jähde och Claas Romeike utanför sitt gemensamma stall.

EM-aktuella Louise Svensson Jähde är för tillfället högst rankade svensk på världsrankningen. Hon har varit knuten till Peter Thomsen på olika sätt i över sex år, men nu startar hon eget tillsammans med sin fästman Claas Romeike. 
– Jag har flyttat till hans stall en timme bort, och samarbetet med Peter fortsätter, säger Louise Svensson Jähde. 

Claas Romeike är också fälttävlansryttare på hög nivå och han och Louise Svensson Jähde delar nu stall med pappa Romeike – Hinrich – som tog dubbla OS-guld i Hongkong 2008 med fantastiske Marius. 

Louise Svensson Jähde har med sig sju hästar till sin nya bas i Rendsburg; topphästarna Wielochs Utah Sun, Waikiki och Viva, två 7-åringar, en 6-åring och en 5-åring.

Louise och Claas har varit ett par i över fyra år.
– Det kändes som om det var ett bra läge för nästa steg nu, säger 26-åriga Louise Svensson Jähde. 

Verksamheten ska bland annat bestå av tillridning, utbildning och försäljning av hästar och kanske också ha så kallade ”working pupil”. 
– Det ska bli jättespännande, säger Louise Svensson Jähde. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden