Dressyr
13 september 2023 21:13

Lovande amerikansk UVM-häst till Catherine Laudrup-Dufour

Nytt samarbeteEfter mästerskapsframgångarna jobbar Cathrine Laudrup-Dufour med att bygga upp nästa generation stjärnhästar. I helgen blev det hattrick i segrar vid en kvaltävling till championat och en häst stack ut lite extra.

Lovande amerikansk UVM-häst till Catherine Laudrup-Dufour
Cathrine Laudrup-Dufour fyller på i stallet. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Helgen som gick blev det hattrick för Cathrine Laudrup-Dufour på en nationell kvaltävling till unghästchampionat i Danmark. Tillsammans med SK Farnello (e Blue Hors-Akinos) blev det först en seger i 5-årsklassen med 86 procent av domarna. I 6-årsklassen vann Cathrine Laudrup-Dufour med SWB-stoet Zimillione (e Gammelenggårds Zappa-Fürst Nymphenburg, uppf Per Trygg) som fick en tia för ridbarheten och totalt 94,8 procent. Slutligen blev det också en seger i 7-årsklassen med Vianne (HANN sto f-16 e Vitalis-Ramiro´s Bube med 81,415 procent.

Den sistnämnda slutade på tionde plats vid unghäst-VM i år och är tämligen ny i stallet. Skimmelstoet är uppfödd av den amerikanska landslagsryttaren Catherine Haddad Staller och reds av hennes australiensiska beridare Hope Beerling i Ermelo. Ekipaget har även tagit hem 5-årssegern i den amerikanska motsvarigheten till Breeders. Det rapporterar Eurodressage.

Inget är bestämt

Vianne ägs av Norcordia USA, ett företag som investerar i hästar och ägs av Catherine Haddad Staller tillsammans med danske Ulrik Clemmensen. Norcordia blir inom kort Emilia Bergåkras nya arbetsgivare, då hon åker över Atlanten för att jobba som beridare och tävlingsryttare hos Haddad Staller.

Efter unghäst-VM i Ermelo återvände inte Vianne till USA utan åkte istället till Catherine Laudrup-Dufours stall för cirka två veckor sedan.

”Hon gav all sin tillit och hela sitt hjärta till mig idag”, skrev den danska stjärnryttaren på sociala medier efter helgens seger i 7-årsklassen. Hon vill dock inte svara på några frågor kring framtiden med det unga stoet.

– Inget är just nu bestämt när det gäller Viannes framtid. Vi är väldigt glada över att kunna placera henne hos Cathrine Dufour, eftersom ”a happy horse is a well trained horse”. Cathrines horsemanship är synonym med vårt, så det är ett perfekt samarbete. Stoet är för ung för Paris och vi siktar inte mot OS, säger ägaren Catherine Haddad Staller.

Här under syns Zimillione flyga fram.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden