Sverige
12 december 2022 10:31

Lövsta letar efter miljösmarta lösningar – nominera till hållbarhetspris

NomineringsdagsLövsta Future Challenge letar återigen efter ridsport-Sveriges mest miljösmarta och hållbara lösningar, för att utse en vinnare av sitt hållbarhetspris. Nu kan du vara med och nominera kandidater.

Lövsta letar efter miljösmarta lösningar – nominera till hållbarhetspris
Lurbo Ridklubb är en av de tidigare vinnarna av Lövsta Future Challenges hållbarhetspris. Nu är det dags att nominera nya kandidater. Foto: Roland Thunholm

För åttonde året i rad delar Lövsta Future Challenge ut sitt hållbarhetspris till personer eller företag som tagit fram miljösmarta och hållbara lösningar inom hästnäringen.

– Vår ambition med priset är att lyfta alla sorters initiativ och lösningar som kan inspirera till en positiv förändring. Vi vet att många ute i landet hittar på smarta lösningar och bedriver ideella projekt, säger Alexandra Mörner, ordförande i juryn för LFC Hållbarhetspris, i ett pressmeddelande.

Bland de tidigare vinnarna finns företagen Ecoline och Equused, som jobbar med second hand och återbruk för en mer hållbar konsumtion. Även Lurbo Ridklubb och Malmö Civila Ryttarförening har tidigare fått priset.

Var med och nominera

Vinnarna får ett ekonomiskt bidrag på 10 000 kronor, som delas ut under Gothenburg Horse Show 2023.

Du nominerar ett projekt, initiativ, företag, produkt eller organisation som jobbar med att skapa hållbara förutsättningar för hästnäringen, genom att maila till alexandra.morner@axeljohnson.se och beskriva kandidaten du vill nominera och vilken positiv påverkan det bidrar till. Nomineringen stänger den 15 januari 2023.

Läs mer hos Lövsta Future Challenge

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden