Avelsnyheter
19 maj 2020 10:28

Lövsta startar podd – pratar om blommor och bin

Livets börjanNyligen annonserade SWB planerna på Avelspodden och nu lanserar Lövsta Stuteri intervjuserien "15 minuter", med snack kring avel i alla dess former. Första gästerna i podden är stuteriveterinärerna Lena Malmgen och Görel Nyman, som berättar hur ett föl blir till.

Lövsta startar podd – pratar om blommor och bin
Lövsta vill sprida kunskap om avel. Foto: Malin Larsson

Nyligen lanserades SWB Avelspodden, där tanken är att diskutera avel i stort och smått. De första avsnitten släpps i slutet på maj och är just nu under inspelning med uppfödaren Gustaf Johansson och avelsledaren Emma Thorén Hellsten vid mikrofonerna.

Först genom målsnöret med en avelspodd blir dock Lövsta Stuteri som precis har släppt första avsnittet av intervjuserien ”15 minuter”, där olika gäster kommer att avhandla avel i alla dess former. Först ut är Lövstas stuteriveterinärer Lena Malmgren och Görel Nyman, som berättar hur ett föl blir till. Bland annat få vi veta att det krävs en cell från hingsten och en från stoet, vad som startar brunsten och hur brunstcykeln ser ut.

Här kan du lyssna på Lövstas podcast 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden