Avelsnyheter
10 januari 08:58

Lövsta Stuteri utökar – etablerar sig på Flyinge

FlyingePS Flyinge & Partners avslutade under hösten sin avelsverksamhet på Flyinge efter tio år på skånsk mark. Nu står det klart vilka som tar över seminstationen efter Paul Schockemöhle på den anrika anläggningen.

Lövsta Stuteri utökar – etablerar sig på Flyinge
Lövsta Stuteri utökar sin verksamhet och tar nu över ansvaret för seminstationen på Flyinge. Foto: Sandra Nordin Johansson

I ett pressmeddelande berättar Lövsta Stuteri att man nu tar över ansvaret för seminstationen på Flyinge, ”i nära samarbete med riksanläggningen”. Den nya seminstationen ska slå upp dörrarna i april.

Avelsverksamheten som bedrivits på Flyinge Kungsgård under mer än 350 år – de senaste tio åren i samarbete med PS Flyinge & Partners – blir nu en del av Lövstas avelsarbete. Lövsta fanns med i PS Flyinge & Partners under fyra år, men avslutade samarbetet 2016.

– Vi ser fram emot att starta upp verksamhet på anrika Flyinge. Genom vår närvaro här kan vi nå fler kunder samtidigt som vi säkrar aveln i södra Sverige, då det i nuläget råder stor brist på stationer. Det här är något vi länge längtat efter att kunna erbjuda stoägare i södra Sverige, säger Malin Cohlin, stationschef på Lövsta Stuteri, i pressmeddelandet.

Lövsta och Flyinge vill även satsa på kompetenshöjande aktiviteter och nya utbildningar på Flyinge.
– Vi på Flyinge är givetvis mycket stolta över att kunna presentera Lövsta Stuteri som vår nya samarbetspartner inom avel. Vi uppskattar särskilt deras engagemang inom hästvälfärd, arbetsmiljö och övriga hållbarhetsfrågor. Vi ser fram emot ett samarbete i ständig utveckling här på Flyinge, säger Flyinges vd Christina Rosell.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden