Hoppning
23 augusti 05:50

Lövstas satsning på unga hopptalanger fortsätter

Lyckat partnerskapDet blir tre år till av samarbete mellan Lövsta och Gothenburg Horse Show på hoppsidan. Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar och U25 förlängs till och med 2026.

Lövstas satsning på unga hopptalanger fortsätter
U25-ryttaren André Brandt och El Qlassico TT under årets Gothenburg Horse Show. Foto: Roland Thunholm

Den första kvaltävlingen till LFC för unga hästar står för dörren. På Champion of the Youngsters på Grevagården denna vecka delas finalbiljetter till Scandinavium ut till de fem bästa 6-åringarna.

Nästa kval sker i samband med Breeders Trophy 2-8 oktober,

 
− Det är såklart väldigt glädjande att vi tillsammans kan fortsätta skapa så bra förutsättningar för våra talangfulla unga hästar och ryttare, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show, i ett pressmeddelande.

− Vi har under åren fått se flera stjärnor göra några av sina första internationella starter hos oss, nu senast inte minst genom godkända hingsten Coventry Moon 9530 som nyligen såldes utomlands och U25-ryttaren André Brandt som efter Göteborg blev uttagen att rida Saut Hermés i Paris, fortsätter Torgersen.

− Vi tror att man bäst driver förändring tillsammans med andra och samarbetet med Gothenburg Horse Show har varit både långsiktigt och givande. Tillsammans har vi skapat en viktig möjlighet för unga ryttare och unga hästar att utvecklas och skaffa rutin. Vårt gemensamma mål är att fortsätta skapa framtida mästerskapshästar och ryttare, säger Alexandra Mörner, ansvarig för Lövsta Future Challenge Jumping och femte generationen av ägarfamiljen för Lövsta Stuteri.

Det är sedan tidigare klart att Lövsta Future Challenge International Dressage Tour fortsätter över inomhussäsongen 2023/2024.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden