Fälttävlan
17 april 2016 15:35

Lundin och ”Ludde” bästa svenskar i Belton

Det har varit många svenskar i gång på olika nivåer i brittiska Belton den här helgen. Ludwig Svennerstål vann en CIC2* med Master Ping och i den trestjärniga klassen lyckades Johan Lundin och Johnny Cash bäst av svenskarna.

Lundin och ”Ludde” bästa svenskar i Belton
Johan Lundin kollade OS-formen i brittiska Belton tillsammans med Johnny Cash.

Master Ping (val f 2006 e Corlough Clover) och Ludwig Svennerstål slutade på sitt dressyrstraff 44,4 och vann den ena avdelningen i CIC2* med god marginal. Klassen hade nästan 60 starter och det skilde åtta straff mellan ettan och tvåan. 
– Master Ping har haft en superbra start på säsongen med en andra placering i Burnham Market för två veckor sen och nu vinsten i den tvåstjärniga här i Belton. Förhoppningsvis så fortsätter han i samma anda resten av säsongen. Planen är att han ska debutera trestjärnigt i Houghton Hall i slutet på maj, säger Ludwig Svenerstål i ett pressmeddelande. 

Svennerstål höll sig framme i den avdelningen av CIC2* också. Där blev det en sjätteplats bland de 55 startande med Franzipan som gjorde sin första internationella start sedan hon ströks efter den inledande besiktningen på EM i höstas. 

Tävlingens CIC3* hade nästan 130 startande ekipage med flera svenskar som jagar OS-biljetter. Flera svenskar fanns i startfältet och bäst gick det för Johan Lundin och Johnny Cash. Ekipaget slutade på 39:e plats efter 51,5 straff i dressyren, fyra straff i hoppningen och drygt åtta straff för tiden i terrängen. Niklas Lindbäck OS-kvalade både Cendrillon och Focus Filiocus. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden