Fälttävlan
26 juni 2016 15:51

”Ludde” visade OS-klassen

Ludwig "Ludde" Svennerstål visade storform inför OS tillsammans med King Bob. På söndagen vann ekipaget polska Strzegoms korta trestjärniga klass. Närmast efter sig i prislistan hade svensken regerande Europamästarna Michael Jung och Fischer Takinou.

”Ludde” visade OS-klassen
Ludwig Svennerstål på väg mot seger i Polen.

Det blev en nervdallrande avslutning på klassen som också var Nations Cup. OS-kandidaterna Ludwig Svennerstål och King Bob (val f 1999 okänd äg Håkan Svennerstål AB) ledde efter lördagens terräng och gick ut sist i den avslutande hoppningen. Avståndet ner till dubbla guldekipaget från EM i höstas, Tysklands Michael Jung och Fischer Takinou, var minimala 0,1 straff. När Jung sedan nollade sin hoppning minskade inte pressen på Svennerstål. 

Men den Englandsbaserade svensken höll nerverna under kontroll och nollade med King Bob. Det blev seger och ett riktigt styrkebesked inför OS där ekipaget är med på Sveriges långa lista. Ludwig Svennerstål blev också tia i klassen med Aspe. Däremot försvann det svenska laget i samband med terrängen. Storbritannien vann Nations Cup före Italien som var tvåa och Belgien trea. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden