Fälttävlan
23 mars 2016 14:31

Ludwig igång med Southway

Southway, 18, har bytt ryttare men stannar hos familjen Svennerstål. Ludwig har tagit över syster Ellens tävlingspartner och det nya ekipaget, som just har startat igång säsongen, finns på förbundskaptenens långa lista till OS.

Ludwig igång med Southway
Det nya ekipaget under OS-campen på Flyinge. LottaPictures AB

– Jorå, visst har jag en snäll syster, säger Ludwig Svennerstål och skrattar när Southway kommer på tal.
Vid det obligatoriska landslagslägret för några veckor sedan hade han med sig just Southway (val, f 1998, e Carrick Diamond Lad-Horace) och därtill Aspe (sto f 2008, e Singulord Jot-Levernois).
Även om det finns många förmågor i stallet hemma i England är det de här två som förbundskapten Staffan Lidbeck har intill Ludwigs namn på långa OS-listan. Southway har gått främst trestjärnigt och även startat fyrstjärnigt med Ellen, men sedan ett par månader är det Ludwig som rider valacken.
– Ellen har gjort det bra, men hon satsar främst på yngre hästar just nu och var inte i fas för en OS-satsning. Därför ska jag rida Southway i år, förklarade Ludwig under en lunchpaus på Flyinge vid landslagslägret.

Han berättar vidare om vad han gillar bäst hos Southway:
– Inställningen är bra och han har många kvalitéer, inte minst i terrängen där han går riktigt, riktigt bra. Däremot kanske inte galoppen är världens bästa – han är lite irländsk.

Efter att vi träffade Ludwig har han precis hunnit debutera med Southway i Lincolnshire och passerade mål på 66,6 straff i Open Intermediate-klassen. Därtill har det nya ekipaget känt på tävlingsbanorna tillsammans vid interna dressyrtävlingen och den nationella 1,30-klassen som de hann med under helgen i Sverige.

Ridsports utsända har hälsat på hemma hos Ludwig i England. I nya numret av Ridsport, som landar hos butiker och i brevlådorna nu i dagarna, kan du läsa reportaget.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden