Fälttävlan
5 augusti 2019 14:20

Ludwig och Stinger fyrstjärniga fyror

PlaceringarI Gatcombe hade Ludwig Svennerstål och VM-hästen Stinger inte sin allra bästa helg, men det räckte ändå till en fjärdeplats bland många meriterade ekipage. Samtidigt befann sig flera landslagskollegor i polska Strzegom, där det också blev ett par svenska placeringar.

Ludwig och Stinger fyrstjärniga fyror
Ludwig Svennerstål och Stinger tog en fin placering. Foto: Roland Thunholm

Ludwig Svennerstål låg på 13:e plats efter dressyren i det 20 ekipage stora startfältet. Ett nedslag i hoppningen tog svensken upp på tolfte plats, men det var terrängritten med 4,8 tidsfel – dagens näst snabbaste runda – som lyfte Svennerstål och Stinger. Klassen vanns av Jonelle Price och Classic Moet.

– Jag var väldigt nöjd med min häst, Stinger fajtades tillsammans med mig hela vägen. Han var verkligen en kämpe. Vi har haft en helg där dressyren och hoppningen inte riktigt gick som vi ville, där små misstag blev väldigt dyra. Men i terrängen var hästen fantastisk, vi tog igen mycket där, konstaterar Ludwig Svennerstål i en intervju på arrangörens hemsida.

Resultat Gatcombe CCI4*-S

Placeringar i Strzegom

I Polen var flera svenska ryttare på plats under helgen, där det reds klasser från enstjärnigt upp till fyrstjärnigt. I den högsta klassen, en CCI4*-S, var Anna Nilsson nia med Candy Girl.
Louise Romeike tog sig in på tredje plats i CCI3*-S med sin mästerskapshäst Waikiki.

Resultat Strzegom

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden