Fälttävlan
8 februari 2017 21:00

Ludwig Svennerstål har sålt OS-hästen

Ludwig Svennerstål har sålt sin OS-häst Aspe. "Det är en del i min finansiering för att bygga upp ett stall med hästar inför OS i Tokyo," säger han.

Ludwig Svennerstål har sålt OS-hästen
Ludwig Svennerstål har sålt sin OS-häst Aspe.

Englandsbaserade Ludwig Svennerstål och Aspe (HOLST st f 2008 e Singulord Joter-Levernois uppf Thomas May) var bäst i det svenska fälttävlanslaget på OS i Rio i höstas med en 27:e plats individuellt. Det var debut i fyrstjärnig klass för det lilla men mycket kapabla stoet.

Men Ludwig Svennerstål väljer nu att inte satsa på henne till OS i Tokyo 2020.
– Det är en jättefin och bra häst, men jag känner mig lite för stor på henne. Och så dök det här tillfället upp att sälja henne, säger den Eglandsbaserade fälttävlansryttaren som är en av enbart två ryttare i den svenska A-truppen 201.

King Bob pensionär
Då King Bob har pensionerats nyligen och 19-årige Southway – som tidigare reds av Ludwig Svennerståls syster Ellen Svennerstål – har lånats ut till en yngre ryttare för att få gå lite lägre klasser har Ludwig Svennerstål ingen fyrstjärnig häst i stallet längre. Planen är dock att bygga upp ett stall med fem hästar som kan gå OS i Tokyo 2020.

– Försäljningen av Aspe är en del i min finansiering för att bygga upp ett stall med hästar inför OS i Tokyo, säger Ludwig Svennertål.
– Det arbetet tar tid och måste börja i år.

Av de hästar han redan har tror han att Stinger och Box Leo är mest aktuella för att kunna gå OS i Tokyo. I båda fallen har han också hästägare som är med och stöttar. EM-hästen Franzipan finns också kvar men matchas inte mot OS utan ska gå andra tävlingar.
– Och så kanske jag köper en eller två hästar till, säger Ludwig Svennerstål.

Sålt topphästar tidigare
Ludwig Svennerstål har även tidigare sålt flera av sina topphästar, bland annat EM-silvermedaljören och OS-fyran i lag, Shamwari, och Alexander som han var åtta med i Badminton 2014.

Ny ryttare på OS-hästen Aspe blir en yngre irländska, Michelle Kenny. Hon har en tävlat en hel del internationellt på enstjärnig nivå och ridit EM både som junior och young rider. Stoet har redan åkt från Ludwig Svennerståls bas hos Mark Todd till sin nya ägare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden