Fälttävlan
9 september 2015 17:20

Lundin tar täten för Sverige

Johan Lundin, Anna Nilsson, Sara Algotsson Ostholt och Niklas Lindbäck. Det är Sveriges lag på EM i Skottland. Samtliga svenska hästar gick igenom onsdagens besiktning efter att Ludwig Svennerståls Franzipan först skickades till holding box.

Lundin tar täten för Sverige
Johan Lundin och Johnny Cash, här på onsdagens hästbesiktning, blir stigfinnare för det svenska laget.

Det börjr bli en vana för Ludwig Svennerstål med dramatik kring hästbesiktningar på mästerskap. På London-OS skickades Shamwari till holding box innan godkännande, på VM i Frankrike ströks Alexander efter att inte ha varit fräsch vid första upptravningen och nu på EM skickades Franzipan till holding box.
– Jag tycker att hon sprang upp bra, säger Ludwig Svennerstål. 
– Hon är en sådan häst som rör sig bättre när hon har varit i gång ett tag. Hon är lite stel och det är klart att ser man en sådan häst för första gången kan man kanske undra lite, säger den svenska landslagsveterinären Lisa Lidbeck.
– Både jag och tävlingsveterinären har gått igenom henne. 

Övriga svenska hästar klarade besiktningen i ett gråmulet och småkyligt Blair Castle i Skottland utan problem. William Fox-Pitts Bay My Hero var den som rockade loss mest under besiktningen.

Louise Svensson Jähde blev prisad för att vara bäst klädda kvinnliga ryttare och tog lite förvånat emot en flaska champagne. 

Sverige har fått startnummer 13 och förbundskapten Staffan Lidbeck har tagit ut Johan Lundin/Johnny Cash, Anna Nilsson/Luron, Sara Algotsson Ostholt/Reality 39 och Niklas Lindbäck/Cendrillon till det svenska laget. Ekipagen startar i nämnd ordning. Ludwig Svennerstål och Louise Svensson Jähde/Viva startare individuellt. 
– Ludwig hade varit given i laget om det inte hade varit för det här vid besiktningen. Louise är lite ung och hade ett fall i sin senaste trestjärniga start. Det hade varit lite stort ansvar för henne att ta att rida i laget, säger Staffan Lindbeck. 
– Johan är först för att jag tror att terrängen passar honom väldigt bra. Jag hoppas att han kan skapa lite god känsla i laget. Niklas har jag satt sist för att han är en rutinerad mästerskapsryttare och kanske blir den som får rädda hem laget, fortsätter Staffan Lidbeck. 

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden