Ponny
30 maj 2017 10:03

Lyckade tävlingar på Skogslotten

Den tolfte upplagan av Skogslottens tävling Majpokalen blev en succé. Meetinget hade över 1 000 starter och många fina priser delades ut.

Lyckade tävlingar på Skogslotten
Moa Behrens och Shravgh Boy vann Majpokalen på Skogslotten.

Skogslottens Ryttarförening, Norrköping, arrangerade i år sin tävling Majpokalen för tolfte året i rad. Under fyra varma och soliga dagar hade tävlingarna drygt 1 000 starter, och föreningens ordförande Richard Claesson berättar att tävlingarna blev superlyckade.
– Vårt koncept med rundor och ett mycket fint pris för vinnare är mycket uppskattat, och även i år vann vinnarna en elcykel, säger Richard Claesson.


Meja Wikström och Munsboro Toffee Pop vann även det andra Folksam Ponny Cup-kvalet i kategori B. Foto: Malin Wikström.

Majpokalen är tävlingens meetingpris som går till den som tar mest poäng under hela meetinget. Detta år gick den ärofyllda pokalen till Moa Behrens för sina framgångar med bland annat två segrar i Msv B på D-ponnyn Shravgh Boy (ISH val f-06 okänd härstamning) – en av klasserna var andra kvalet i Folksam Ponny Cup. Övriga vinnare i Folksam Ponny Cup var Mathilda Bohlin/Top Silvio Hästak i kategori C och Meja Wikström/Musnboro Toffee Pop i kategori B. Meja vann även första kvalet av Folksam Ponny Cup i Vännäs, och ligger efter två segrar i klar ledning i tabellen. Klassen var även kval till Inverkans-SM, och i och med denna seger gick Mathilda Bohlin upp i ledning för SM i Inverkansridning.


Izabelle Stoth och Stald Poppels Harmony tog flera segrar och placeringar. Foto: Moa Trygg.

Izabelle Stolth och B-ponnyn Stald Poppels Harmony var inte långt från att ta hem Majpokalen efter många fina segrar och placeringar – bland annat en vinst och två andraplatser i Msv B.


Mette Grönland och Just Bobby Sparrow tog Msv A-segern på Skogslotten.

Tävlingens högsta klass, en Msv A över två faser, vanns av Mette Grönland på Just Bobby Sparrow (ASRP val f-06 e Poetic Justice-Lofty Roderic, uppf Nickilee Ångman) med åtta fel i grundomgången.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden