Dressyr
14 september 2018 10:05

Lycklig Patrik om ”Wellys” genombrott: ”Inte vågat drömma om”

Uppdaterad med filmTorsdagens Grand Prix blev ett hejdundrande genombrott för Well Done de la Roche. Fyra i klassen på procent som var personbästa med råge för Patrik Kittel.
”Hon är så snäll och vill alltid jobba och göra sitt bästa”, säger Patrik.

Lycklig Patrik om ”Wellys” genombrott: ”Inte vågat drömma om”
Wow! Patrik var lycklig efter en grym insats av honom själv och Well Done de la Rocche. Foto: Roland Thunholm

Det var många härliga utropstecken i gårdagens VM-Grand Prix. En stark fjärdeplats för det svenska laget, solklart OS-kval och samtliga fyra svenskar med till Specialen. Det hela toppades för blågul del med ett internationellt genombrott av Patrik Kittels 10-åriga Well Done de la Roche CMF (ZVCH sto f-08 e Fürstentraum-Walt Disney, uppf Franҫoise Trembley).

78,214 procent betydde en fjärdeplats bland den yppersta världseliten och personbästa med råge för Patrik Kittel, som förstås öste beröm över sin partner.
– Hon är så snäll och vill alltid jobba och göra sitt bästa, sa Patrik till Ridsport strax efter succéritten.

Se rekordritten här:

 

Ekipaget debuterade internationell Grand Prix för 16 månaders sedan och har gjort nio tävlingar sedan dess. Utöver i just debuten har de ständigt legat långt över 70-strecket i GP, GPS och kür men en sådan maffig GP-procent som 78,214 sparade de tills det verkligen gällde.

”En absolut världshäst”

För Radiosporten berättade Patrik Kittel vidare om tävlingen. Uppenbarligen surt att precis missa lagmedaljen, men främst stor glädje över lagets prestation och sin ritt med Welly.
”Att sluta fyra här – det hade jag inte vågat drömma om”, säger Patrik i inslaget (hör hela intervjun i spelaren i botten av artikeln).

Han säger att han sitter på en absolut världshäst och att han gärna står för att han flera gånger har sagt att Welly är den bästa han har haft.
”Jag vet att det är en fantastisk häst. Hon har varit lite för het, hon är så känslig och så snäll, och därför har hon behövt tid”, säger han om att den för somliga ganska okända Well Done de la Roche nu drämde till.

Här och nu

Det är en tårögd Patrik som berättar vidare i inslaget om känslan på banan och hur lätt allt det svåra kändes.
”I dag var det på något sätt som att jag kände att ’du ska vara här inne’ och ’det här är vad du ska göra’. Jag ville inte gå därifrån, jag ville bara vara här och nu”, säger Patrik till Radiosportens Christian Olsson.

I dag med start klockan 16.30 startar medaljklassen Grand Prix Special, som även är kval till kürfinalen dit de 15 bästa går. Svenska starttider och tv-sändningar hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden