Fälttävlan
8 oktober 2022 17:48

Lyft för Sverige efter terrängen i Nations Cup

Säsongsavslutning Efter en tung start i Nations Cups säsongsavslutning i holländska Boekelo efter torsdagens dressyrmoment blev lördagens terräng ett lyft för det svenska laget.

Lyft för Sverige efter terrängen i Nations Cup
Sara Algotsson Ostholt och Dynamite Jack. (Arkivbild) Foto: Victoria Johansson

Utgångsläget inför terrängritten var tufft för det svenska laget som låg sist av de tio nationerna efter dressyren. Under terrängmomentet red Sofia Sjöborg och Targa D utan hinderfel men några sekunder över tiden och fick med sig 48,8 straff. Lagkamraterna Erika SjöströmMosstown Prince och Sara Algotsson Ostholt med Dynamite Jack fick i sin tur varsitt stopp. Ekipagen slutade därför på 92,1 respektive 60,1 straffpoäng. Förbundskapten Fredrik Bergendorff sammanfattar terrängen till svenska ridsportförbundet:

– Tre väldigt fina rundor även om inte resultatet blev som vi tänkt.

Terrängmomentet innebar ett välkommet lyft för det svenska laget som gick från en tionde till en åttonde plats inför söndagens avgörande hoppning.

Storbritannien i topp

Inför söndagens avgörande hoppning behåller Storbritannien den klara ledningen som de säkrade efter dressyren. Därefter ligger Nya Zeeland före Frankrike som under terrängen tog sig förbi USA.

Startlistor och resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden