Hoppning
23 oktober 17:24

Lyssna på Peder Fredricson i P1:s söndagsintervju

Sveriges RadioSvenske hoppryttaren och världsstjärnan Peder Fredricson är veckans gäst i Sveriges Radios söndagsintervju. Men redan nu kan du lyssna på den en timma långa intervjun här. Han berättar såklart om hur det känns att vara världsetta och så blir det en del barndomsminnen.

Lyssna på Peder Fredricson i P1:s söndagsintervju
Peder Fredricson vid OS i Tokyo där han tog lagguld och individuellt silver. Foto: Kimc.nu By Ateni

– Det är en jättekonstig känsla. Men det var en enorm lättnad att vara framme och bli världsetta. Nu är jag klar med det målet.

– Jag hade målet att bli världsetta och har sett det som ett projekt. Men jag har lovat mig själv att inte göra allt för att klamra mig fast vid det, säger Peder Fredricson bland annat i intervjun.

Han förklarar det där med att han inte har någon ”vinnarskalle” och hur det där med att bli världsetta dök upp i en intervjusituation.
– Det är skillnad på att bli så bra man kan mot att ha som mål att slå alla andra, säger Peder Fredricson också.

Det blir också en tillbakablick på barndomsåren och Peder Fredricsons första tävling, varför han länge hade en obehagskänsla i tävlingssituationen och svårigheterna med att lära sig banor.

Lyssna på intervjun via spelaren nedan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden