Fälttävlan
12 december 2015 16:50

M65-regeln blir kvar

Den omdiskuterade M65-regeln blir kvar. Det beslutade Fälttävlanskommittén tidigare i veckan.

M65-regeln blir kvar
Den omdiskuterade M65-regeln i fälttävlan blir kvar. (Arkivbild)

M65-regeln, som i korthet innebär att ett ekipage inte får ha över 65 straff på aktuell nivå på tävling inom Norden för få tävla på nivån internationellt, blir kvar i en något förenklad version. Detta berättar Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats. Regeln har varit omdiskuterad och i frågasatt. Så sent som i oktober skrev en grupp ett öppet brev med krav på att regeln skulle tas bort. 

Så här blir den förenklade M65-regeln:

  • för att få starta 1* internationellt utanför Norden ska ekipaget ha genomfört M65-resultat i en enstjärnig klass nationellt/inom Norden.
  • för att få starta 2* internationellt utanför Norden ska ekipaget ha genomfört en tvåstjärnig eller två enstjärniga tävlingar med M65-resultat nationellt/inom Norden.
  • för att få starta 3* internationellt utanför Norden ska ekipaget ha genomfört två tvåstjärniga tävlingar med M65-resultat nationellt/inom Norden.
  • för att få starta 4* internationellt utanför Norden ska ekipaget ha genomfört två trestjärniga tävlingar med M65-resultat nationellt/inom Norden.

Nytt blir att det går i undantagsfall att söka skriftlig dispens från M65-regeln. Detta ska göras tre veckor innan sista anmälningsdag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-