Sverige
9 september 2016 14:15

Mager cirkushäst upprör

En bild på en mager häst hos Cirkus Scott upprör nu många i sociala medier. Bilden togs av en förbipasserande på Gärdet i Stockholm. Det skriver Aftonbladet.

Mager cirkushäst upprör
Enligt länsveterinären är hästen på bilden 28 år vilket får henne att ifrågasätta om den överhuvudtaget ska vara på cirkus.

Bilden har delats av många på Facebook bland andra av organisationen Djurens Rätt.

Till Aftonbladet har cirkusdirektören Robert Bronett kommenterat bilden med att länsveterinären precis varit där och att denne inte haft några anmärkningar.

– Jag tror vissa djurrättsaktivister har intresse av att det skrivs om sådana saker, säger Bronett till tidningen.

Enligt Aftonbladet stämmer det att länsveterinären besökt cirkusen men endast för en vanlig besiktning utan att veta om att cirkusen var anmäld.

– Eftersom vi inte visste om det var inte hästarna vårt primära fokus. Men vi var där både i måndags och i onsdags och båda gångerna påtalade jag att tre av deras hästar var tunna i hullet, säger länsveterinären Maria Jernberger till tidningen.

Läs mer på aftonbladet.se

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden