Hoppning
25 mars 2018 19:41

Magnus Jacobson och Irma Karlsson GP-placerade

Internationella GP-klasserMeetinget i italienska Arezzo slutade strålande för Magnus Jacobson. Med Chewie blev det en fjärde plats i Grand Prix-klassen över 1,50-hinder. Även i portugisiska Vilamoura blev det en blå/gul GP-placering genom Irma Karlsson och Chacconu.

Magnus Jacobson och Irma Karlsson GP-placerade
Magnus Jacobson och Chewie blev GP-fyra i Arezzo Privat foto

I två veckor har Magnus Jacobson varit och tävlat i Toscana tour i italienska Arezzo. Det har blivit många fina rundor med bland annat felfria ritter i unghästklasser, och en och annan placering i lägre klasser.

Under söndagen fick Magnus närapå in en riktig fullträff i den trestjärniga Grand Prix-klassen över 1,50-hinder. Med egna hästen Chewie (OLD val f-06 e Chacco-Blue-Piano II, uppf Franz-Josef Kolbeck) var han länge den enda felfria på den tuffa gräsbanan, och till slut blev det dubbla nollor för Magnus och en finfin fjärde plats bland 52 startande ekipage. Placeringen gav Magnus sisådär 30 000 kronor i prispengar.

Klassen toppades av tre irländare och segern gick till Conor Swail på Domino van de Valhoeve.

Resultat Arezzo

Dressyr
Irma Karlsson och Chacconu blev GP-placerade i Portugal (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Irma Karlsson har denna vecka tävlat i Vilamoura, Portugal. Även hon har ridit hem ett flertal placeringar i flera klasser – bland annat två 1,45-placeringar med Starling 7.

Söndagen avslutades för Irmas del med en sjätte plats med Chacconu (OS val f-08 e Chacco-Blue-Perhaps van het Molenvondel, uppf Gestuet Lewitz) i den tresjtärniga Grand Prix-klassen som även den gick över 1,50-hinder. I klassen som hade 47 startande var Irma en av tio felfria i grunden. I omhoppningen blev det fyra fel för Irma, vilket räckte till en sjätte plats. I prispengar blev det omkring 15 000 kronor.

Klassen vanns av franske ryttaren Morgan Bordat på Star de la Beviere.

Resultat Vilamoura

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden