Ponny
5 augusti 2012 16:48

Tre ponnymästare korade

Söndagens första svenska mästare i hoppning för ponnyer hos Ņrsta Runstens Sportryttare blev kategori B-ekipaget Maja Feuk med Rock DJ. I kategori C gick guldet till Frances-Corinne Jenderholt och Aragon medan Emelie Grönberg och Ubi tog guld i kategori D.

Tre ponnymästare korade
Maja Feuk, Frances-Corinne Jenderholt och Emelie Grönberg guldjublar efter sina segrar på dagens ponny-SM.

Maja Feuk med Rock DJ har vunnit både fredagens och lördagens kvalklasser. I söndagens final, som reds i medelsvår B, 1,00, blev det ytterligare en seger. Ekipaget, som tävlar för Dagstorpsortens Ryttarförening, var det enda som slutade med en nolla i protokollet när mästerskapet avslutades. 
Maja Feuk var jätteglad och berömde sin ponny.
– Han vill alltid göra sitt bästa, och det här var mitt första SM-guld, det har varit en helt fantastisk helg, sa hon.
Nu ska Maja satsa vidare på sin kategori D-ponny Arkan.

Silvermedaljen gick till Ella Björklund och Kulltorps Yrrol, Skästa RC, medan Ebba Larsson och Ard Chuan Delight, Västerviksortens ryttarförening, tog hand om bronsmedaljen.

Frances-Corinne Jenderholt och Aragon tog sig igenom hela mästerskapet för kategori C utan fel. Det räckte hela vägen till guld för Edsbroekipaget. 
– Jag har tränat hårt för det här, sa Francis-Corinne Jenderholt.
– Min ponny är känslig och rädd om benen, och jag visste att vi hade chansen, när vi startade sist.Det här SM:et har varit det bäst arrangerade av alla jag varit med på.

Silvermedaljen hamnade hos Kajsa Karlsson och Little Wonder, Billdals Ridklubb, medan Zabine Svensson och Sputnik, Trosa Vagnhärad, tog brons. C-ponnyernas mästerskap rids i medelsvår A, 1,20.

Flyinge Ryttarförenings Emelie Grönberg och Ubi tog hem guldet i kategori D som avslutades med en svår 1,35-hoppning. Ekipaget slutade på tolv fel totalt.
– Det här trodde jag aldrig, sa Emelie Grönberg.
– Inte med tolv fel – men sedan blev det ju omhoppning. Jag visste ju att min ponny kan hoppa både stort och högt, och dessutom har jag tränat kondition genom mycket galoppträning, det tror jag spelade stor roll.

Silvermedaljen gick till Daisy Pearson med Rhystyd Olivia, Örebro Ryttarteam. Billdalsryttaren Kajsa Karlsson bärgade sin andra SM-medalj för dagen när hon tog hand om bronset, nu tillsammans med EM-ponnyn Ix de L Aulne.

Finalresultat, kategori B

Finalresultat, kategori C

Finalresultat, kategori D

Läs mer i nästa nummer av Ridsport.

Annelie Frank/Lisbeth Pahnke Airosto

Hingstar Online

Just nu 131 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar