Hoppning
21 juli 2021 06:00

Malin Baryard: ”Jag har en tävlingsdjävul i mig”

OS i TokyoI en intervju berättar Malin Baryard Johnsson om sina tankar om medaljchanser och om hur bra Indiana är, inför OS. ”Sporten är fantastisk i dag och det är hästar och ryttare på en magisk nivå”, säger OS-ryttaren.

Malin Baryard: ”Jag har en tävlingsdjävul i mig”
Malin Baryard Johnsson och Indiana är ett av de hetaste hoppekipagen inför OS i Tokyo 2021. Foto: Roland Thunholm

Malin Baryard Johnsson får i en intervju i Expressen frågan om vad som fortfarande driver henne.
– Jag vet inte. Jag har alltid varit driven. Jag vet inte om det är för att jag är lillasyster och alltid har fått slåss med två starka syrror, men inte på ett negativt sätt. Men nej jag vet inte. Det har alltid varit där. Och så har jag turen att jag hittat det jag älskar att göra. Jag har en tävlingsdjävul i mig och jag vill väldigt gärna vara duktig. Det är bra, det är ju ett evighetsarbete det här med hästarna, säger hon till svar.
Samarbetet mellan ryttaren och den blivande OS-hästen Indiana har blivit med harmoniskt på senare tid, enligt artikeln.
– Hon är en fantastisk tävlingshäst. Hon är svår men samtidigt för mig i dag så är hon ganska enkel. Hon vill in och hon vill hoppa felfritt. Vi har många år och rundor bakom oss, för det mesta kan jag hantera henne.

Att Indiana jämförs med Butterfly Flip får Malin Baryard Johnsson att jämföra sporten nu och då.
– Indiana är just nu en av världens bästa hästar. Om man tar Flippan så skulle hon vara en av världens bästa hästar i dag med. Hon var så exceptionell. Det går aldrig att ta ifrån Flippan hennes framgångar och det är svårt att komma upp i den mängd framgångar som hon hade. Men förmågan Indiana har och de framgångar vi har bakom oss är också mycket större, sporten är ju annorlunda i dag.
När det gäller medaljchanser säger ryttaren att Indiana är en av världens bästa hästar just nu – men att det finns fler bra hästar.
– Sporten är fantastisk i dag och det är hästar och ryttare på en magisk nivå.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden