Hoppning
23 februari 2018 19:54

Malin och Peder ordnade svenskfest i Scandinavium

GHSFredagskvällens internationella 1,45-hoppning blev en riktig svenskfest. Malin Baryard Johnsson i topp och Peder Fredricson tvåa – allt till publikens öronbedövande jubel.

Malin och Peder ordnade svenskfest i Scandinavium
Ett fartfyllt ärevarv levererat av vinnarduon. Foto: Roland Thunholm

Inledningen på fredagskvällen blev precis vad den svenska publiken verkade ha önskat sig och det jublades rejält när 1,45-klassen avgjordes. Dubbelt svenskt i topp och det med två riktiga publikfavoriter: Malin Baryard Johnsson med H&M Second Chance (SWB, sto, f 2008, Carland-White Clover, uppf Margareta Eriksson-Bech Eva Söderström) och Peder Fredricson med H&M Carat Desire.

Peder var sjätte ryttare ut av 41 och gick för seger så fort han passerat omhoppningens startlinje. Tight och effektivt – upp i ledning. Det vara bara teamkollegan Malin som kunde råda bot på det. Som ryttare nummer 21 lotsade hon sin ”Märta” till precis lika felfritt på 63 hundradelar snabbare tid.

– Vilken känsla när alla sjöng med här, säger Malin i segerintervjun  just efter nationalsången.
– I dag hade jag fördelen att starta efter Peder. Han fick till en superrunda, så det var inget att spara på. Jag vet att jag har en otroligt snabb häst som gillar att springa snabbt.

Malin berättar vidare att hon är glad över att vara på GHS med ”tre fantastiska töser” som alla är i bra form.
– Att vinna är såklart jätteroligt och jag hoppas stå här fler gånger under helgen.

180223malinsecondchancert2
Glada vinnartjejer. Foto: Roland Thunholm

En enda ryttare, ständigt farliga svenska mästaren Irma KarlssonBalahe, lyckades kapa tiden ytterligare men på bekostnad av ett nerslag. För Irma blev det därmed ingen placering, men det blev mer svenska placeringar genom Douglas Lindelöw/Jezebel på plats 8 och Henrik von Eckermann/Cantinero på plats nio.

Trea i klassen blev Steve Guerdat/Albfuehren’s Happiness och fyra blev fälttävlans världsetta Michael Jung/FischerChelsea. Nu laddar hoppryttarna om för kval till världscupklassen – tidshoppning 1,50  drar igång klockan 21.00 och sänds av SVT (tv-tider här).

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden