Dressyr
14 januari 2019 10:08

Malin Wahlkamp-Nilsson vann GPS-debuten med ny häst

Ny stjärnaSvenska dressyrryttaren Malin Wahlkamp-Nilsson har under helgen debuterat med en ny häst i Grand Prix-klasser. Med KWPN-valacken Eddieni avslutade hon meetinget med att på över 74 procent vinna deras första Grand Prix Special.

Malin Wahlkamp-Nilsson vann GPS-debuten med ny häst
Malin Wahlkamp-Nilsson. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Den svenska dressyrryttaren Malin Wahlkamp-Nilsson bor i Tyskland och arbetar hos Patrik Kittel där hon utbildar unghästar och har tagit flera hästar upp i klasserna. Nu i helgen debuterade hon en ny häst i Grand Prix-klasser vid den nationella dressyrtävlingen K+K Cup i tyska Münster.

Tillsammans med Eddieni (KWPN f-09 e Johnson-Negro, uppf E Dumore) gjorde hon GP-debut under lördagen. Resultatet blev 71,320 procent och en femte plats i klassen efter Dorothee Schneider, Anabel Balkenhol, Ingrid Klimke och Helen Langehanenberg. Klassen var en kvalklass för söndagens Grand Prix Special, och Malin skriver på sociala medier om glädjen över resultatet trots missar och en laddad häst.
– Den här hästen är en ryttares dröm, förklarar Malin efter femteplatsen.

Segrade med över 74 procent

I söndagens Grand Prix Special glänste ekipaget rejält. Malin och Eddieni tog hem en övertygande seger med 74,196 procent före de tunga tyska namnen i det starka startfältet.
– Vi vann! I am over the moon, jublar Malin Wahlkamp-Nilsson på sociala medier efter segern, där hon tackar sin groom, familj och vänner och alla andra som finns där för henne.

Resultat Grand Prix Special

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden