Sport
24 februari 2017 20:02

Mama Mia så snabb

Första kvalet för unga hästar i Lövsta Future Challenge bjöd på dramatik från start och ett vesselsnabbt sto riden av kylige Juri Sokolovski.

Mama Mia så snabb
Mama Mia och Juri Sokolovski kvalade via Champion of the youngsters. Mikael Persson/STELLA PICTURES

Det första av två finalkval är avgjort för de 7-åriga talangerna i Lövsta Future Challenge. Första kvalet gick på 1,30 höjd, inget som vållade bekymmer. Det gjorde däremot hinder 5 som var mäthindret från Chalmers. Där fick två ekipage problem varav en var Marcus Ehning på Cassiano Ca (Holst f -10 e Cassini II-Caretino) som blåstes ut av domarna.

”Bocka är det enda jag tänker göra ikväll”

För majoriteten, hela 10 av 14, blev det felfria rundor där tiden fällde utslag.

Markus Brinkmann på Kingston v. Akenhof (BWP  f -10 e Electro – Caesar van de Helle) ledde ganska länge men stannade sedan på en tredje plats efter en tid i andra fas 33,53 sekunder. 

Kingston

Segrande Juri Sokolovski på Mama Mia (SWB f -10 e Click And Cash – Irco Mena, uppf Maud & Hans Delling, äg Incitamentet AB) bättrade tiden med nästan två sekunder utan att skimmelstoet behövde ta i.
 
Mama Mia

Sist till start var Jens Wickström med Sir Liberty (SWB  hingst f-10 e Liberace- Feliciano, uppf/äg Wickström Häst AB) och tillsammans gjorde de ett bra försök att piska tiden, men nej, en andra plats fick räcka och helgen är lång.

Sir Liberty

Lördag förmidag rids ett andra kval på 1,35 m höjd, på söndag är det final som 1,40-klass. Även de som idag blev uteslutna får möjlighet att starta så det räknas som separata klasser.

Resultat

MISSAT NÅGOT FRÅN GOTHENBURG HORSE SHOW? HÄR FINNS ALLT SAMLAT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden