Världen
25 mars 07:59

Man får fängelse efter ”pervest beteende” mot häst

BrottDen berusade mannen närmade sig hästarna som deltog i en filminspelning i Belgien. Sedan gjorde han något med hästen som fick en anställd på en bank intill att agera. Nu döms mannen till fängelse och böter.

Man får fängelse efter ”pervest beteende” mot häst
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Det var 2021 som en tv-serie spelades in i Leuven, Belgien. Flera hästar var delaktiga i detta, och plötsligt fick en anställd på en bank intill se en man penetrera ett av dessa ston i könsorganet med sin hand flera gånger

Den bankanställde började dokumentera vad som hände samt informerade polisen. När poliserna kom till platsen satt den tydligt berusade mannen, som inte var en del av filmteamet, tyst på en bänk. 

Nu har han dömts till tre månaders fängelse och ungefär 5000 kronor i böter. Han nekar till brott och menar att han bara smekte hästen. Rätten bedömer dock att vittnets uppgifter är trovärdiga, inte minst hennes dokumentation: ”Perverst beteende mot djur kan inte tolereras. Ett djur har inget försvar och kan inte själv indikera att det upplever smärta eller skada,” står det bland annat i domen enligt belgiska medier.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden