Sport
10 juli 2016 05:45
Ridsportplus

”Man ska aldrig säga aldrig”

Efter en kamp mot klockan under våren stod det under lördagen klart att Malin Baryard Johnsson och Cue Channa får en biljett till OS i Rio de Janeiro i augusti. "Jag är inte förvånad", säger Malin.

”Man ska aldrig säga aldrig”
Satsningen gick vägen. Nu är Malin Baryard Johnsson och Cue Channa uttagna till OS. LottaGyllensten

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

H&M Cue Channa (SWB sto f 2006 e Cardento-Robin Z uppf Susanne Persson) inköptes av Stuteri Arch till Malin med OS som mål.

– Meningen var att vi skulle ta oss dit så jag är inte förvånad nu när det är klart. Jag vet inte om jag skulle varit det om någon i januari hade sagt att det kommer gå men siktet har hela tiden var inställt hit, säger Malin strax efter att uttagningen har blivit offentlig.

Det är inte mer än sju månader sedan som Cue Channa flyttade hem till Malin från sin tidigare ryttare Sverigebaserade finländaren Sebastian Numminen som bland annat red henne i EM i Aachen förra året.

– Jag visste ju när jag fick henne att det var kort om tid och att det skulle bli en kamp mot klockan men det blev inte så mycket kamp för hon har hela tiden gått så otroligt bra och bara blivit bättre och bättre fram till nu, konstaterar en glad Malin.

Cue Channa har snabbt blivit en favorit i det baryardska stallet.

– Hon är fantastisk rolig att rida, hon älskar att arbeta. Hon är ändå inte helt lätt men passar mig väldigt bra, berättar Malin.

Hur är hennes personlighet när du inte sitter på?

– Hon är världens vänligaste och har snabbt blivit högt älskad i stallet.

Är hon din nya Butterfly Flip?

– Jag vill inte jämföra någon häst med Flippan. Nu är det ett nytt kapitel och en ny häst. Men hon är en fantastisk häst som liksom Flippan passar mig, på det sättet är de lika. Det var länge sedan jag hade så jämna resultat på den här nivån.

I början av året sa du att även Corporal VDL 1224 (hingst, f 2006 e Cardento-Grozzo Z, upp Joseph Hüpen) matchades mot OS, är han fortfarande aktuell som din reservhäst?

– Nej, han har krånglat lite för mig ett tag, vi har fått några upp och ner-resultat, så han rids av Jur Vrieling under en period.

Vågar du tro på en individuell medalj i Rio?

– Det är svårt för mig att sätta det som mål kan jag känna. Cue Channa besitter en enorm kapacitet men nu pratar vi OS och vi har bara känt varandra i sju månader. Men man ska aldrig säga aldrig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-