Sportnytt
14 november 2016 22:53

Många stjärnor i Stuttgart

Det är full fart på världscupcirkusen i både hoppning och dressyr. Redan till helgen är det dags för ännu en omgång – nu i tyska Stuttgart. Många topprankade ryttare finns på plats, liksom fyra svenskar.

Många stjärnor i Stuttgart
Isabell Werth och Weihegold OLD siktar säkert på seger vid helgens världscupdeltävling i tyska Stuttgart. BILDBYRÅN

Stuttgart bjuder på världscupdeltävling i hoppning, dressyr och fyrspannskörning. Dessutom har man inomhusfälttävlan, och där finns Sara Algotsson Ostholt/Reality med.

En som dubblerar under veckan är fälttävlans obestridda världsetta Michael Jung, då han både rider inomhusfälttävlan och har tre hästar med i de 5-stjärniga hoppklasserna.

Ingen svensk finns på plats och rider om världscuppoäng i dressyren. Där lär blickarna främst riktas mot världsettan Isabell Werth som tar med sig Weihegold OLD. Ekipaget vann senaste deltävlingen i Lyon med över 90 procent.

Ingen svensk startar heller i fyrspannens världscupdeltävling. Däremot finns tre svenska hoppryttare med i listan, Rolf-Göran Bengtsson, Peder Fredricson och Petronella Andersson.

Konkurrensen är tuff, till exempel finns regerande mästaren Steve Guerdat med i listorna, liksom ett koppel skickliga fransmän med tvåan från Verona, Simon Delestre i spetsen. Scott Brash och John Whitaker representerar Storbritannien medan hemmanationen har inte mindre än 20 ryttare på plats. Världsettan Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum, Daniel Deusser och Marcus Ehning, för att bara nämna några.

Här hittar du anmälda ryttare till Stuttgart

Text: Webbredaktionen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden