Ponny
7 augusti 09:27

Många vinnare i ponnydressyr

Det har varit flera FEI-klasser för ponnyer på nationella dressyrtävlingar förra veckan. Moa Sundelöf är en av alla vinnare.

Många vinnare i ponnydressyr
Moa Sundelöf vann Jönköpings kval till ponnyküren på Sweden International Horse Show i höst.

Det var på Jönköpings Fältrittklubbs nationella tävlingar som Moa Sundelöf vann klassen med FEI:s individuella mästerskapsprogram för kategori D. Hon red 11-årige valacken HB Dancing Daylight och ekipaget fick ihop 71,057 procent. Det tävlar för Wallstanäs Ryttarförening och tog totalt tre segrar under meetinget i Jönköping. 

Det var 26 D-ponnyer till start i klassen som också var ett kval till ponnydressyren på Sweden International Horse Show i Stockholm i november.

17 C-ponnyer gjorde upp i samma klass och här vann Linn Delwér med Crugybar Flying Childers, Bollebygds Ridklubb, med 67,561 procent efter spretiga domarsiffror. 

Resultat, Jönköping

Malmö Civila Ryttarförening ordnade också nationell ponnydressyr med FEI-klasser förra i veckan. Det blev danska segrar i klassen med FEI:s individuella mästerskapsprogram. I kategori D vann Helena Katrine Ejlersen/Mini Cooper på 69,878 procent medan Line Pedersen/Festinas Chicago vann kategori C på 66,301 procent. 

Resultat, Malmö

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar