Hoppning
21 april 06:25

Mantorp testar mästerskapsupplägg för ungdomar

NationelltUnder Kristi Himmelfärds-helgen arrangerar Mantorp Hästsportförening en tävling för ungdomsryttare med samma upplägg som ett mästerskap, på banor byggda av EM-banbyggaren.

Mantorp testar mästerskapsupplägg för ungdomar
Mantorp Hästsportarena arrangerar ett meeting som ska ge de unga ryttarna mästerskapskänsla. Foto: Mantorp Hästsportarena

Arrangören bakom Mantorp Horse Show, som arrangeras i flera olika upplagor under vår, sommar och höst, har tagit kontakt med landslagsledningen för ponny och ungdomsryttarna i hoppning och förhört sig om vilken typ av tävling de efterfrågar.

Svaret blev en önskan om ett mästerskapsliknande upplägg, där ekipagen tar med sig felen från första rundan vidare under helgens klasser. Lösningen blev Mantorp Horse Show for Upcoming Stars, som går av stapeln på Mantorp Hästsportarena 18-21 maj.

Tävlingen riktar sig främst till ponnyryttare på D-ponny, childrenryttare, juniorer och unga ryttare, men är inte en observationstävling utan öppen för alla i rätt kategori.

Hoppar på EM-banbyggarens banor

Banorna kommer att byggas av Andrea Colombo, internationell banbyggare som även bygger på sommarens EM i Milano för children, juniorer och unga ryttare.

– Det blir en unik fördel att de unga ryttarna får chansen att rida på EM-banbyggarens banor. Jag ser det som positivt att det har kommit fler tävlingar som är riktade mot de unga som kommer underifrån de senaste åren. Det här blir ett tillfälle för landslagsledningen att se unga ryttare från hela landet rida samma banor, säger Sofia Bengtsberg, landslagsledare för ponny och children, som tillsammans med Henrik Lannér (landslagsledare juniorer och young riders) varit med och tagit fram upplägget för tävlingen i Mantorp.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden