Dressyr
16 augusti 2018 21:19

Marina Mattsson klar för EM-final – placerad igen

EMMarina Mattsson höll den svenska fanan högt med Quartermain. Duon är klar för final på EM för U25.

Marina Mattsson klar för EM-final – placerad igen
Den här duon är klar för EM-final. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

U25:s Grand Prix på EM var den första individuella medaljklassen, som följde laguppgörelsen där Sverige i går kom femma. Dagens klass var även kval till kürfinalen och det gällde att vara bland de 18 bästa för att få rida vidare. Det lyckades Marina Mattsson och Quartermain med efter en sjundeplats på 71,794 procent.

Den så framgångsrika duon belönades med dubbla åttor för bland annat ökad trav och samlad skritt, och glänste i den ökade galoppen med fyra åttor av fem möjliga – likaså i den avslutande halten.

Tyskt guld

Medaljerna gick till Tyskland, Storbritannien och Danmark genom Jil-Marielle Becks/Damons Satelite,  Charlotte Fry/Dark Legend och Viktoria E Vallentin Ludwig der Sonnenkoenig. Deras procent var 75,385, 75,308 respektive 74 jämnt.

I går levererade Isabella Tovek och Happiness 26 sitt internationella personbästa på 71,147 procent och åttonde plats. I dag drog främst bytena i varje och i vartannat ner ett i övrigt jämnt protokoll och de landade de på 65,487 procent – något mer än lagkamraterna Alva Lander och Herbie Hancock Graftebjerg på 64,923 procent. Procenten räckte till plats 29 och 30 av de 36 till start.

Sista svenska ekipaget ut, Denise Ljungkvist och Soega fick 66,873 procent och var näst bästa blågul i gänget med plats 22.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden