Dressyr
21 april 2018 17:40

Marina och Quartermain utmanade och vann

NationelltMarina Mattsson och Quartermain satte många betydligt äldre ryttare på plats när andra omgången av Lövsta Future Challenge avgjordes. "Det gick över förväntan," säger 24-åringen.

Marina och Quartermain utmanade och vann
Marina Mattsson tror att hon har en blivande Grand Prix-häst i Quatermain. Foto: Anna Nyberg

Marina Mattsson och Quartermain vann klassen för unga hästar med god marginal.

Hon kunde ha valt att tävla bland sina jämnåriga, men i år valde Marina Mattsson från Hannell Dressage i Falkenberg att tävla i klassen för unga hästar i Lövsta Future Challenge. Och det gick vägen i Lidköping på lördagen.

Han har lätt för samling, är mjuk, elastisk och samarbetsvillig, och dessutom är han så cool mentalt. Marina Mattsson om Quatermain.

− Han var verkligen jättefin. Det var första gången vi red Intermediaire II så man vet jag aldrig hur det ska bli, men det gick över förväntan, sade Marina Mattsson efteråt om sin Quartermain (val HANN f-09 e Quaterback – Wilawander äg Hannell Dressage Stable AB)

Hon har haft hästen i tre år nu.
− Hans styrka är travarbetet, och domarna gav bra betyg på piaff och passage. Sedan behöver vi jobba med att få honom lite starkare i galoppen.

I denna andra omgång av Lövsta Future Challenge kom 21 ekipage till start i klassen för unga hästar, till och med 11 år gamla. I startfältet fanns många talanger, även om en del blev övertaggade på banan.

20180421_rasmushaid_annanyberg
Rasmus Haid-Bondergaard och San Andreas bli tvåa i Lövsta Future Challenge för unga hästar. Foto: Anna Nyberg

Marina och Quartermain vann på 74,412 procent före Rasmus Haid-Bondergaard och San Andreas (val HANN f-07 e Sandro Hit – Oltman äg Norrehee dressage stable AB)
− Jag har ridit Lövsta för unga ryttare tidigare, och kunde ha gjort det i år med, men bestämde att starta i klassen för unga hästar i år.
− Lövsta FC är verkligen en bra satsning för unga ryttare och unga hästar. Det är ett väldigt bra mellansteg så att man inte behöver gå upp på Grand Prix-nivå direkt. Vi ser också större och större startfält och högre procent för varje år.

Marina hoppas matcha Quartermain mot U25-EM i sommar.
− Han har talang för Grand Prix. Han har lätt för samling, är mjuk, elastisk och samarbetsvillig, och dessutom är han så cool mentalt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-