Ponny
24 juli 2015 22:55

Mästare korade i Inverkans-SM

Redan idag koras de första medaljörerna på SM i hoppning för ponny och uppgörelsen kan du följa via webb-tv. Inverkans-SM vanns av Jennifer Bratt, Matilda Bohlin, Mikaela Eriksson Cora Hirn och Michelle Hoffback.

Stolta medaljörer tog emot sina priser. Photographer Roland Thunholm

Just nu pågår Inverkans-SM som bäst på Sundbyholm. I Inverkans-SM för kategori B vann Jennifer Bratt, Djursholms RK, med Munsboro Samson. Hon fick 27,3 poäng i finalrundan. Hon följdes av Matilda Bohlin som vann kategori C grupp 1 med Dilba och Mikaela Eriksson som vann kategori C grupp 2 med Kulltorps Hampus.

SM-tävlingarna i Sundbyholm fortsatte med kategori D grupp 1 och 2. Eftersom ryttarna hade med sig poäng från sina två bästa kval plus att dagens omgång hade koefficient 1,5, så var det inte säkert att den som vann själva klassen även var den som vann guldet.

I kat D grupp 1 blev det i alla fall så. Cora Hirn vann klassen, som hade 55 startande, med poängen 27,9 och blev dessutom SM-guldmedaljör i inverkansridning. Silvret gick till Michelle Cranning Hillgren/Ronja Rocker och brons fick Emma Rundcrantz/Tamarix.
– Det känns lite overkligt, sa Cora, eftersom jag inte ridit D-ponny så länge, och den här ponnyn har jag bara haft sedan februari.

I kat D grupp 2 gick guldmedaljen till Michelle Hoffback på hingsten Poetic Kelly, silver till Josefine Nykvist, som var den som vann själva klassen på Why not Equus och bronset fick Julia Sjöqvist på Donnacha Ban.

Dagens tävlingar avslutades med kval 1 för children på häst, och vanns av Stina Efraimsson på Wonderful. I morgon fortsätter SM med kval 2.

SM på Sundbyholms Summer Games, Eskilstuna, inleddes med uppvärmningsklasser under torsdagen. Drygt 170 ekipage deltar i SM för ponny. Även Children, ungdomar mellan 12 och 14 år, rider SM på häst under helgen. Totalt handlar det om drygt 200 ekipage till SM-klasserna och arrangören bjuder även på kringklasser.