Fälttävlan
29 juni 2016 16:23

Mästare laddar om för ny fight

Några gamla favoriter gör snart åter upp i Mästarnas mästare på Fälttävlansveckan. Trots bråda OS-tider ska Staffan Lidbeck försöka försvara sin titel och Tobias Grönberg och Lars Christensson ska försöka rå på förbundskaptenen.

Mästare laddar om för ny fight
Såhär såg det ut när Staffan Lidbeck segrade 2015. LottaPictures AB

Lagom till Falsterbo Horse Show slutar är det på nytt dags för Fälttävlansveckan i Flyinge att ta vid. Ett packat program med kurser, clinics och tävlingar upp till CIC2* väntar. Även i år ska en vinnare koras i tävlingen där gamla rutinerade proffs ställs mot varandra.

Staffan Lidbeck, förbundskapten, vann Mästarnas Mästare förra året och trots sitt hektiska schema med OS i fokus gör OS- och VM-ryttaren ett försök att försvara sin titel. Tobias Grönberg, med bland annat VM och Badminton på meritlistan, är den andra klara deltagaren och han lär sikta på att klättra uppåt från förra årets tredjeplats.

Lars Christensson är en annan rutinerad fälttävlansryttare som är med i kampen. Han har ridit Badminton, Burghley och VM, varit reserv till OS, tagit lagguld i EM och individuellt SM-guld. På listan finns också uppdrag som förbundskapten för Sverige och Irland inom fälttävlan och landslagsledaren för ponnyryttare och juniorer i Danmark.

Program Fälttävlansveckan 2016

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden