Fälttävlan
19 juli 2015 12:43

Mästaren: ”Så himla roligt”

Hon sa redan när hon vann Falsterbo hunting förra veckan att hon siktade på SM-guld. Nu är Sandra Gustafsson svensk mästare i fälttävlan. Silvret gick till Viktoria Carlerbäck och Volt af Källstorp medan Louise Svensson Jähde red till sig bronset i Flyinge under söndagn.

Mästaren: ”Så himla roligt”
SM-medaljörerna firade sina framgångar på Flyinge. LottaPictures AB

Det blev en spännande uppgörelse när SM-medaljerna skulle fördelas i seniorernas trestjärniga mästerskap på söndagen. Ledande Sandra Gustafsson och morfar Bengt Johanssons Kaminskij (val f 2002 e Aerline H-Hertigen uppf Birgit Jönsson) galopperade ut med stor pondus tidigt i klassen. Så fort ekipaget hade gått i mål med endast lite tidsfel stod det klart att guldet var hennes. 
– Han kändes så bra. Så himla roligt, säger den 27-åriga Hermanstorpsryttaren. 

Hindren blev inget större problem för det rutinerade startfältet. Det var en linje mellan en spets och ett smalhinder som var svår att få till opitmalt för många. Och ett av de tre vattenhindren började med ett hinder i svartvitt vilket några av hästarna tyckte var märkligt. Trots flera väl tilltagna hinder var det tiden som blev största utmaningen. Den enda som klarade sig inom tiden var regerande mästaren Viktoria Carlerbäck med Volt af  Källstorp. Hon gick ut bland de sista och låg då sjua. Väl medveten om vad som stod på spel gav Boråsryttaren inte bort en sekund under den svängiga banan. 
– Jag visste in i det sista inte om jag skulle starta terrängen. Men nu är jag glad att jag gjorde det, säger Viktoria Carlerbäck som tar med sig ett SM-silver hem till Borås. 

Tysklandsbaserade Louise Svensson Jähde tog sin första SM-medalj på häst och strålade av lycka när bronset var klart. Hon gick ut tidigt med välhoppande Wieloch’s Utah Sun som var ordentligt på hugget. Några ekipage hade möjlighet att peta ner henne från medaljplats under klassens gång. 
– Jag är jätte-, jätteglad, säger Louise Svensson Jähde som inom kort också ska rida Nations Cup i Aachen för första gången och är högaktuell för EM i september.

Förbundskapten Staffan Lidbeck var nöjd med det han såg landslagsryttarna Sandra Gustafsson och Louise Svensson Jähde prestera.
– Det har varit många fina rundor här. Med facit i hand var terrängen kanske i enklaste laget. Men det blev bra sport och spännande in i det sista, säger han. 

Resultat, senior-SM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden