Hoppning
14 april 2019 09:16

Mästerskapshästen Armitages Boy slutar tävla

InternationelltHopphingsten Armitages Boy, som bland annat har vunnit en Nations Cupfinal och genomfört två EM, har tävlat färdigt.

Mästerskapshästen Armitages Boy slutar tävla
När Frankrike vann Nations Cupfinalen 2013 ingick Aymeric De Ponnat och Armitages Boy i franska laget. Arkivbild: Roland Thunholm

Armitages Boy (OLDBG hingst f 2002 e Armitage-Feo, uppf Oude Kamphuis, äg Stephex Stables/Guillaume Canet/Gregory Mars) pensioneras från tävlingsbanorna för att i stället enbart ägna sig åt avel. Detta berättar World of Showjumping.

Armitages Boy har varit med i toppsporten länge. Under senare år har han tävlats av Stephex Stabels stalljockey, Italiens Lorenzo de Luca. Ekipaget ingick bland annat i Italiens lag på EM i Göteborg 2017.

– Jag är så glad över att ha fått tävla Armitages Boy. Det är en mycket speciell häst med massor av karaktär. Han gav alltid sitt bästa inne på banan, säger Lorenzo de Luca till World of Showjumping och riktar ett särskilt tack till hingstens ägare.

Innan italienaren tog över tyglarna tävlades hingsten av Frankrikes Aymeric de Ponnat. Under fransmannen gick hingsten EM i danska Herning 2013 och samma år ingick ekipaget i Frankrikes vinnande lag i Nations Cupfinalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden