Hoppning
18 juni 19:46

Mathilda Hansson vann childrenfinal i Hagen

SvensksegetDet blev svensk seger i childrenfinalen i den stora ungdomstävlingen i Hagen i helgen. Mathilda Hansson och Hello HX var snabbast av alla i omhoppningen.

Mathilda Hansson vann childrenfinal i Hagen
Mathilda Hansson och Hello HX Foto: Privat

Mathilda Hansson och Hello HX har teamat ett och ett halvt år, och Mathildas mål med dagens runda var klar från början.
− Jag ville sätta nollan i grunden och sedan rida fort och felfritt i omhoppningen. Jag gick in för att vinna och då måste man chansa lite, säger Mathilda som höll sig till planen.

Lika bra gick det inte i ponnyklassen där det blev en miss i kommunikationen med Helga Th.O och Mathilda flög av.
− Som tur var gick childrenklassen före ponnyerna.

I ponnyfinalen blev det svenska placeringar genom Wera-Lee Bartoldsson Norrthon med Vertige de Belebat som blev sjua, Disa Hammarstedt och Deriveur d’Emia som blev åtta samt Ellen Hammarström och Ocean des As som blev nia.

Hela familjen Hansson följde inte med till Hagen. Lillebror Jonathan stannade i Sverige eftersom han var uttagen till childrenklassen i samband med LGCT på Stockholms stadion. Jonathan och Staralme Esc Z slutade trea i lördagens hoppning.
− Det var lite nervöst att följa Jonathan på distans men jag vet att han har ett bra team, säger storayster Mathilda Hansson.

Mathilda Hansson 1
Mathilda Hansson och Hello HX. Foto: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden