Hoppning
21 maj 2021 19:25
Ridsportplus

Matilda Pettersson lyfte mot segern

NationelltEfter sex års partnerskap med Head over Hills fick Matilda Pettersson besked om att valackens ägare ville sälja. Men ryttaren lyckades rädda kvar hästen genom att köpa sin stjärna tillsammans med två andra. "Det känns jättehäftigt att det blev så här," säger 30-åringen som firade hästköpet genom att vinna fredagens 1,45-klass på Norrköping Horse Show.

Matilda Pettersson lyfte mot segern
Matilda Pettersson och Head over Hills på väg mot segern. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Matilda Pettersson och Head over Hills (SWB val f 2008 e Orlando-Irco Marco, uppf Mats Lenhammar, Avbytar Resurs AB, äg Göran Lindvall, Carin Carlsson, Matilda Pettersson), Strömsholms Ridsportförening, vann fredagens 1,45-klass vid trestjärniga Norrköping Horse Show.

Det kom inte som någon överraskning eller så, men det var klart att det skulle vara tråkigt att bli av med min bästa häst. Matilda Pettersson.

Men det kunde ha varit färdigtävlat för ekipaget som har haft sex framgångsrika år tillsammans med bland annat seger i Gina Tricot Grand Prix, starter i Scandinavium och den femstjärniga delen av Falsterbo Horse Show på meritlistan.
– Han som ägde Head over Hills tidigare har länge sagt att planen var att sälja valacken. Och nu så blev det dags. Det kom inte som någon överraskning eller så, men det var klart att det skulle vara tråkigt att bli av med min bästa häst, Matilda Pettersson som bor i Norrköping där hon driver egen verksamhet som hoppryttare.

Men så sent som i förra veckan gick en affär i lås. En affär som innebär att valacken stannar hos Matilda Pettersson. Hon kunde köpa Head over Hills tillsammans med en av sina hästägare och sin faster.

Första tävlingen som ägare

Tävlingarna i Norrköping Horse Show var ekipagets första med ryttaren som ägare.
– Det känns jättehäftigt att det blev så här, säger Matilda Pettersson.

Klassen var en tidshoppning och hade 26 startande ekipage. Sju av dem var felfria och Head over Hills vann med nästan två sekunders marginal.

Södertäljeryttaren Pontus Westergren red Addison till en andraplats i klassen.

Matilda Pettersson-head Ovr Hills 1 210521 Rt
Matilda Pettersson och Head over Hills var ett av sju felfria ekipage.
Pontus Westergren-addison 2 210512 Rt
Pontus Westergren och Addison. Foto: Roland Thunholm

Matilda Pettersson och Head over Hills har vunnit svåra klasser tidigare.
– Men det är alltid roligt att vinna. När man vinner tycker man alltid att banan kändes bra. Min häst är väldigt vändbar och har en reglerbar galopp. Han är fantastisk på alla sätt.
– Hela teamet ska fira med tacos i kväll.

Unghästar och avelssto

Hemma i stallet i Norrköping står det mest hästar som hon tränar åt andra, samt två egna unghästar och ett avelssto.

Nu närmast väntar 7 Star-serien, SM och ATG Rider League för ryttaren och hennes nya häst. – Och så hoppas jag hinna med någon utomlandstävling i år också, säger hon.

Norrköping Horse Show fortsätter hela helgen med bland annat ytterligare en 1,45-klass på söndag. Matilda Pettersson ska göra några starter till, men Head over Hills är klar för den här helgen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden