Hoppning
3 juli 16:00

McLain Ward pensionerar sin vinnare

InternationelltMcLain Ward har beslutat sig för att pensionera sin stjärna HH Azur. Beskedet kom kort efter att det amerikanska ekipaget utgått i söndagens Grand Prix i Aachen, där de hade chans att ta hem en Grand Slam.

McLain Ward pensionerar sin vinnare
Ekipaget under världscupfinalen i Paris 2018 - nu är karriären över för HH Azur. Foto: Roland Thunholm

Efter att ha vunnit de femstjärniga Grand Prixerna i Geneve i december förra året och ’s-Hertogenbosch i mars, hade McLain Ward guldläge med sin HH Azur (SBS sto f -06, e Thunder vd Zuuthoeve-Sir Lui vd Zuuthoeve, uppf Nathalie Beaufort, äg Double H Farm & McLain Ward) inför avslutningen i Aachen.

En Grand Slam, då ett ekipage vinner tre prestigefulla Grand Prix-klasser under en säsong, stod på spel för det amerikanska ekipaget men chanserna grusades snabbt då de rev redan hinder två och tre på söndagen. McLain Ward valde att utgå och ett par timmar senare meddelade han i sociala medier att 17-åriga HH Azur, som kallas för Annie, går i pension.

McLain Ward gjorde den första internationella starten med stoet i mars 2015, och tog snabbt upp henne på högsta nivå – redan i juli samma år vann ekipaget Grand Prix i Spruce Meadows. Amerikanen red sedan HH Azur i OS 2016, med ett lagsilver som resultat, och året efter vann de världscupfinalen på hemmaplan i Omaha. 2017 utsågs stoet till Horse of the Year i USA.

Mclain-ward-azur3-160817-rt
McLain Ward och HH Azur under OS i Rio 2016. Foto: Roland Thunholm

Under de senaste nio åren har ekipaget vunnit otaliga Grand Prix. I ett känslosamt inlägg skriver McLain Ward att ”jag visste från början att du var bättre än mig och att det skulle krävas allt och lite till av min förmåga för att inte svika dig”.

Han avslutar med att beskriva Annie som ”själva definitionen av en drottning. Det är ett privilegium att ha varit den som fick rida på dina vingar, att vara din partner och att vara en del av ditt liv”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden