Fälttävlan
19 oktober 2015 14:42

Med Badminton som förebild

Till sommaren vill Anna Wemlerth och Mattias Gårdlund arrangera internationell fälttävlan på Hovdala slott utanför Hässleholm. Slottsmiljön ska bli ett fälttävlansmecka och målet är att om några år stå som värd för EM.

Med Badminton som förebild
LottaPictures AB

Allt startade med att Anna Wemlerth, som driver Skyrup Country Club, la fram förslaget till Mattias Gårdlund, som ofta hörs som speaker på stora tävlingar. Gårdlund var först skeptisk, men tog med sig rutinerade terrängbanbyggaren John Nicholson till Hovdala.
– Han blev helt förstummad. Han stod bara och tittade. Sen sa han: ”Det här är fantastiskt. Detta skulle kunna bli Nordens motsvarighet till Badminton.” Då insåg vi att Annas magkänsla hade varit rätt, säger Gårdlund till Norra Skåne.

Hovdala International Horse Trials ska dra nytta av den kompetens som finns i trakten. Man har engagerat Jan Brink som ansvarig för dressyrmomentet och Royne Zetterman till banhoppningen.
– Om man tittar på fälttävlan i Frankrike och England så är det inte direkt en hästsport utan mer ett friluftsevenemang. Till Badminton åker många för att vandra i parken, gå på utställningar, köpa saker och se farten och fläkten. Hästen är i centrum men det är allt runtomkring som drar folket, säger Gårdlund.

Premiäråret satsar man på en- och tvåstjärnig klass, för att 2017 ta steget upp till trestjärnigt.
– Målsättningen är att det ska vara EM här 2021, säger Mattias Gårdlund.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden