Körning
2 december 2013 16:09

Mer förnyelse i körsporten

Tätt efter Körkalaset - den nya satsningen på elitkörning - presenteras Drivinggroup2014. Den här gången är det kuskarna i "mellanskiktet" som vill gå vidare med sin körning och bara bli bättre och bättre.

Emma Starck, tränare, hästutbildare och tävlingskusk, stå bakom den här satsningen och hon har börjat med ett upprop till alla intresserade kuskar från norr till söder. Gensvaret har varit mycket stort och nu drar Emma och hennes kuskkolleger igång.

Lördagen den 4 januari är det dags för första träffen. Då möts man utan hästar i Säve utanför Göteborg. En månad senare är det dags för första träningstillfället med häst kombinerat med föreläsningar och andra aktiviteter.

– Det är ju stor geografisk spridning på de svenska kuskarna. Vi ska hålla oss så jämnt fördelade i landet som det bara är möjligt, kommenterar Emma Starck.

Den här gruppen är inte bunden till en speciell tränare. Klart är dock att Marie Kahrle, en av Sveriges mest meriterade enbetskuskar, tar sig an körgänget de första två träningarna. Emma känner ingen konkurrens av Körkalaset. Båda grupperna behövs i dagens körSverige.

– Vi är många som vill utvecklas och nå toppen och vi kan ha stor nytta av varandra, säger Emma.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden