Körning
11 februari 2015 18:26
Ridsportplus

Mer körsport i Falsterbo

Mer och mer körning i Falsterbo. - Ja, det blir det i år, rapporterar körsportens Karolina Swärd, som precis fått klar årets kusklista.

Mer körsport i Falsterbo
Ceclia Qvarnström var nära att vinna Falsterbos körning förra året. Ska hon lyckas med det i år?

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den 12 juli blir det en verklig höjdare för alla körentusiatser – nämligen Falsterbo Horse Show Driving Competition.
– Vi har massor med nyheter, inte minst att banan i år är tio meter bredare. Därmed kan vi också bygga en mer teknisk bana med två maratonhinder, vatten och så då konerna. Dessutom finns det en speciell portal som alla kuskar kör igenom.

16 ekipage totalt ska vara med i den här tävlingen, enbetsekipage allihop, och Karolina Swärd har valt ut dem genom flera olika system.
– Grundat på förra årets prestationer ska Camilla Lind, Cecilia Qvarnström och Marie Kahrle köra även i år. De möter Magnus Kronberg, Annelie Blomberg, Pernilla Wigren, Tina Söderberg, Ingrid Hesslo-Levin, Emma Gustavsson, Susanne Ankermark, Maria Gometz, Johan Herner, Maria Henriksson, Kjell Johansson och Oskar Mortensen.
– Man kan också ta sig till Falsterbokörningen via kval, fortsätter Karolina Swärdh. och de kvalen körs hos KUSK den 9 maj, i Flyinge den 14 maj och på Tjolöholm den 30 maj.
– Sedan blir det faktiskt en körtävling till. I år startar vi Falsterbo Horse Show Cross Country Driving och den tävlingen går samma dag som den stora huntingklassen den 8 juli.

Start för kuskarna blir inne på stora banan och sedan ger de sig ut i terrängen via huntingbanan för att ta sig an nya maratonhinder och går sedan i mål på stora arenan igen.
– Här har vi valt ut Axel Olin, Maria Henriksson, Kjell Johansson, Susanne Ankermark, Ingrid Hesslo Levin och Johan Herner.

Karolina har ännu ett ess i rockärmen, det blir Falsterbo Ride and Drive också. Vilka som ska köra här är ännu inte bestämt.

Körningen kommer alltså mer och mer i Falsterbo. Karolina berättar att Falsterbos starke man, Jana Wannius, själv har varit ute och engagerat sig i bansträckning och hinderbyggande. Med i organisationen finns också banbyggare Per Nordenskiöld och internationella banbyggaren Dan Henriksson, ny ordförande i den svenska körkommitten.

Förberedelserna för riktigt lyckad körsport i Falsterbo ser alltså riktigt goda ut. Inte minst för att Karolina upplever ett ännu större intresse från sponsorernas sida i år. Många vill hänga på när hjulen börjar rulla på allvar i Falsterbo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden