Fälttävlan
11 februari 2020 11:00

Mer prispengar i årets Luhmühlen

Anrika tävlingarLuhmühlens femstjärniga fälttävlan har alltid lockat ett stort och namnkunnigt startfält, men i år blir det den korta fyrstjärniga klassen som troligtvis kommer innehålla många aktuella OS-ekipage - tävlingen i juni har redan fått fler intresserade än vanligt. I år väntar även större prischeckar i högsta klassen.

Mer prispengar i årets Luhmühlen
Ingrid Klimke, här med SAP Asha P i Luhmühlen 2019, är en av ryttarna som lär dyka upp i startlistan i år igen. Foto: Thomas Ix

Sedan 2019 arrangeras Luhmühlen Horse Trials i samarbete med Longines, vilket nu gör att prispengarna i den långa femstjärniga klassen, CCI5*-L, höjs till 125 000 euro – stora pengar i fälttävlansvärlden.
– Det blir spännande att se vilken effekt höjningen av prispengar kommer att ha på anmälningarna till årets tävlingar, säger event director Julia Otto i ett pressmeddelande.

Även om den femstjärniga klassen är tävlingarnas höjdpunkt är det den kortare CCI4*-S som lockar många ekipage i år, där OS i Tokyo är det stora målet för toppryttarna.
– Vi har haft flera internationella intresseanmälningar för den fyrstjärniga klassen. Eftersom det är en kortare klass med mycket bra förhållanden och mästerskapskänsla, hoppas många ryttare på att prestera tillräckligt bra för en OS-plats, säger Julia Otto.

Banbyggare Luhmuhlen
Banbyggaren Mike Etherington-Smith i Luhmühlens terräng. Foto: Laura Gause

OS-banbyggaren inblandad

Banbyggaren Mike Etherington-Smith har redan börjat fila på årets utmaningar, tillsammans med David Evans och hans team – Evans bygger även OS-terrängbanan i Tokyo:
– Båda banorna har en lite annorlunda känsla, särskilt när det kommer till var frågorna ställs utefter banan. Jag försöker göra tiden till en lite större utmaning, utan att ta bort flytet i banan, så jag har tagit fram några nya linjer som förhoppningsvis ska göra att tiden får större betydelse. Flytet och balansen i banan är väldigt viktig eftersom det är det som gör att hästarna hoppar bra, säger Mike Etherington-Smith i pressmeddelandet.

Luhmühlen, som är en av sex femstjärniga tävlingar i världen, har stått värd för sex EM och ett VM under de senaste 60 åren. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden