Fälttävlan
3 december 2022 13:35

Mer prispengar och ändrat program – så blir Badminton 2023

InternationelltDet går bara att köpa biljetter i förväg, mer prispengar och ändrat program på grund av kungakröningen. Det är några nyheter om stortävlingen i Badminton, Storbritannien.

Mer prispengar och ändrat program – så blir Badminton 2023
Laura Collett och London 52 under Badminton 2022. Foto: Badminton Horse Trials

Badminton Horse Trials höjer den totala prissumman till nästa års upplaga av klassiken från 360 750 pund till totalt 380 300 pund, ungefär 4,25 miljoner kronor. Detta berättar bland annat Horse and Hound.

Vinnaren får 105 000 pund, ungefär 1,3 miljoner kronor och dessutom får de 20 högst placerade prispengar.
– Vi är angelägna om att visa att det är en stor prestation att bli bland de 20 bästa i en så här svår tävling, säger Badmintons vd Jane Tuckwell till Horse and Hound.

Arrangören berättar också på sin webbplats att enda möjligheten att köpa biljetter till nästa års tävling är i förväg, online, från och med den 11 januari.

Nu är det också definitivt hur programmet ändras med anledning av kröningen av kung Charles lördagen den 6 maj. Dressyren ska ridas fredagen den 5 maj och lördagen den 6 maj, men det blir en flera timmar lång paus på lördagen under kröningen. Terrängen rids på söndagen den 7 maj och tävlingen avslutas med banhoppning måndagen den 8 maj.

Arrangörens webbplats

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden