Sverige
27 december 2020 06:33

Mest läst 2020 – Akribori avlivad efter vanvård

Del 4Akribori verkade flera år i svensk avel innan han lämnade landet för en tävlingskarriär i Holland. Pensionärslivet tillbringade han i Norge, men när det uppdagades att han var så vanvårdad att han behövde avlivas engagerade det Ridsports läsare stort. Artikeln blev en av årets mest lästa på webben.

Mest läst 2020 – Akribori avlivad efter vanvård
Avelshingsten Akriboris öde engagerade många av Ridsports läsare. Här ses han i ett strålande skick vid bruksprovet 2003. Foto: Krister Lindh

Många av Ridsports läsare berördes av avelshingstens Akriboris öde. Hingsten verkade under flera år i aveln på Flyinge, och det finns en lång rad avkommor registrerade efter honom i Sverige.

Från Sverige flyttade han till Holland, innan det blev dags för pensionärsliv vid ett stuteri i Norge. Det var när de holländska ägarna fick nys om hästens skick som hela historien uppdagade sig. Akribori var i ett så dåligt skick att han fick sluta sina dagar, 24 år gammal. Artikeln om hans död upprörde många, och den blev en av årets mest lästa på Ridsports webb. Du hittar den här.

Artikeln om en förrymd ponny som hittades död är en annan av de mest lästa artiklarna 2020.

Artikeln om kändisarnas tjuvridning engagerade också Ridsports läsare under året liksom artikeln om populäraste hästnamnen.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden