Körning
6 augusti 2016 21:25

Mest sol på Annelie Blomberg

Annelie Blomberg och svenska halvblodet Hertiginnan II gjorde en mycket strong insats när det på lördagen var dags för maraton vid kör-VM i Ŗsterrike.

Åtta tuffa hinder men till skillnad mot gårdagens ösregn lyste i dag solen över alla ekipage.

Annelie har visat storform så här långt, det rullade på fint i alla hinder och hon låg länge bland de tio bästa i ett startfält som innehåller 72 av världens bästa enbetsekipage.

Till slut blev det plats 19, alltså en svensk kusk bland de tjugo bästa i världen i maraton!

Näst bäst var Johan Herner och O’man, de som under gårdagens dressyrprov drabbades av det allra värsta ösregnet. Johan öste på i hindren och hade tionde bästa tiden i hinder sju och den tredje bästa tiden i det sista hindret.

Nordsvenska Lukas väcker uppmärksamhet var han kommer och han är mycket kommenterad och beundrad i sociala medier. Han kämpade på rejält, vilken häst! Men en alltför lång tid i första hindret gjorde att han och Karin Söderqvist blev ekipage 49 in i mål.

Lukas och Karin har dock visat att nordsvenskar visst platsar bland övriga raser. deras sätt att tackla hindren i Piber lär bli ihågkommet länge. Lena Elander gjorde också en fin körning, plats 36 blev det i maraton.

I ledningen efter två grenar är Tysklands Dieter Lauterbach och sedan är det dubbelt polskt genom Weronica Kwiatek och Bartlomiej Kwiatek.

Bäst av svenskarna är Annlie Blomberg, plats 22, därefter Lena Elander plats 29, Karin Söderqvist plats 35 och Johan Herner plats 40. Det svenska laget ligger just nu på åttonde plats, totalt startar 17 lag. I ledningen Tyskland följt av Polen och Frankrike.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden