Dressyr
12 september 2016 18:00

Miata till junior

Tillsammans har de tillhört landslagets spetstrupp, varit OS-reserver, ridit EM med suveränt resultat och nått världscupfinal men nu delar succéparet på sig. #Emiliata är ett minne blott, nu blir Miata juniorhäst.

Miata till junior
Emiliata i sin sista föreställning tillsammans på Falsterbo Horse Show. De tog en andra och en tredje plats i CDI3-touren och krigade om OS-reservplatsen.

Det handlar såklart om landslagsryttaren Emilie Nyreröd och hennes partner Miata (Old valack f -99 e Lancado-Grasco). 
– Det är såklart tråkigt att behöva skiljas från denna underbara häst, men nu vill jag fokusera på mina yngre hästar istället. Jag är otroligt glad och stolt över våra fem år tillsammans, men nu är jag redo för nästa kapitel, förklarar Emilie Nyreröd, en av landets framgångsrikaste unghästryttare. 


En riktig supertrio Emilie Nyreröd, Miata och pappa Henrik Nyreröd efter den fina EM-starten i Aachen 2015 där Emilie var debutant och hjältinna.

Emilie Nyreröd berättar om skiftet i hennes stall.
– Miata är såld och ska nu agera professor till junioren Ebba Nilsson.  Jag och Miata har upplevt så mycket tillsammans som Lövsta Future Challenge-vinst i Globen, vi vann en BMW på Mallorca, EM-semifinal 2015, Worldcup-final i Göteborg i år och nu senast OS-reserv. Ebba provred Miata för första gången i torsdags, och de klickade på en gång. Det var så roligt att se de två tillsammans, Miata briljerade med sin piaff/passage och Ebba lyste som en sol när hon red honom. Miata kommer fortsätta vara kung i stallet, men nu hemma hos familjen Nilsson istället.

I Åstorp 2013 under Emilies första år som senior i Grand Prix.

Ebba Nilsson har tävlat ponny framgångsrikt och gjort något av en kometkarriär. För mindre än två år sedan vann hon sin första nationella klass, då hemma i blekingska Ronneby, och sedan dess har det blivit bland annat två SM-silver. Ebba krönte  karriären med EM på Vilhelmsborg i augusti tillsammans med Roman.

Nu är Ebba 16 år och därmed ska både Roman och B Capriole hitta nya tävlingspartners att gå vidare med. Ebba som tränar för Cilla Kristoffersen precis som Emilie går vidare mot juniorklasser.
– Det är väldigt smidigt att vi har samma tränare och att Cilla känner Miata så bra redan, säger Ebba som just är på väg att hämta hem Miata.

Det var som sagt snabba ryck, men Ebba är redan överförtjust.
– Han är väldigt, väldigt känslig och bara att sitta på honom är så häftigt. Miata är helt fantastiskt och kommer kunna lära mig allt, säger Ebba om sin nya stjärna.

Hon har sedan tidigare unghästen Vapiano, men Miata blir en riktig läromästare för henne.


Ebba Nilsson med Roman på ponny-EM. Foto: Ridehesten.com

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden