Fälttävlan
8 maj 2016 17:43

Michael Jung tog Grand Slam

Tysklands Michael Jung fortsätter att hålla en klass för sig i fälttävlan. För en vecka sedan vann han i Kentucky. På söndagen red han hem stortävlingen Badminton och blev därmed den andra ryttaren någonsin att vinna Rolex Grand Slam värd nästan tre miljoner kronor.

Michael Jung tog Grand Slam
Det är 13 år sedan någon tog hem Rolex Grand Slam. Michael Jung blir den andra som lyckas med bedriften. Tony Parkes

Världsettan Michael Jung fortsätter att leverera. Han vann den fyrstjärniga tävlingen i brittiska Badminton med 9 straff tillgodo på tvåan, landsmannen Andreas Ostholt/So Is Et, på söndagen. Segerhästen var dubble olympiske mästaren La Biosthetique Sam FWB (val f 2000 e Stan the Man xx-Heraldik xx uppf Günter Seitter äg familjen Jung och Tyska Olympiska Kommittén) som ledde tävlingen från start till mål. 

Det var också La Biosthetique Sam FWB som vann det första av de tre benen i Rolex Grand Slam i brittiska Burgheley i höstas. Det andra benet är tävlingarna i Kentucky, USA, som Michael Jung vann tillsammans med FischerRocana.

Rolex Grand Slam är en bonus på nästan tre miljoner kronor som delas ut till den ryttare som lyckas med att vinna de tre fyrstjärniga tävlingarna i följd. Det är bara en ryttare, brittiska Pippa Funnell, som har lyckats med det tidigare och det var för 13 år sedan. 

I Ridsport Special nummer 1/2016 finns ett flera sidor långt reportage om hur Michael Jung tränar sina hästar. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden