Dressyr
13 december 2019 12:27

Minna Teldes Isac såld

RyttarbyteFramgångarna har avlöst varandra för Minna Telde och hennes tävlingspartner Isac. Nu skiljs deras vägar åt när Isac flyttar till Tyskland.

Minna Teldes Isac såld
Minna Telde och Isac har varit ett ekipage att räkna med i många år. Arkivbild: Fredrik Jonsving

– Många tårar har runnit ner för kinderna dessa veckor, berättar Minna Telde på Svenska ridsportförbundets hemsida, där nyheten om att Isac är såld till Tyskland släppts.

Isac (f-05 Hip Hop 1045-Master 850, uppf Per-Christer Bengtsson) och Minna Telde ingick i det vinnande NC-laget i Falsterbo i somras och var även individuell fyra i küren. I mars vann de en femstjärnig Grand Prix i Doha och i fjol blev de sjua i världscupen på Olympia. Isac vann dessutom championaten som 5-, 6- och 7-åring.

Sista starten tillsammans var i danska Herning i oktober där ekipaget slutade tia.
– Vilken resa vi gjort tillsammans och detta år har i varit ett fantastiskt, så kul att få avsluta på topp, säger Minna Telde vidare.

Ny ryttare blir den unga GP-ryttaren Marie Sophie Ehlen.

– Det känns så tomt att komma in i stallet och Isacs stora vita mule sticker inte fram, men jag är otroligt glad att han får fortsätta sin resa med sin nya härliga ryttare Marie Sophie Ehlen, avslutar Minna Telde.

Säljare är Nordic Dressage.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden