Ponny
29 juni 2017 10:47

Minsta svenskarna fixade prima NM-start

De minsta var först ut när allvaret tog vid på NM och det blev svenskt för hela slanten. I landskampen för kategori III var de tre svenska lagen i topp.

Minsta svenskarna fixade prima NM-start
Det svenska vinnarlaget.

B-ponnyryttarna rider inte NM officiellt, men likväl hoppar de en landskamp mot Danmark. Tre svenska B-ponnylag mötte lika många rödvita lag och det blev storslam. Sveriges tre lag under ledning av Helena Holm tog de tre främsta placeringarna.

I det vinnande laget red Meja Wikström/Munsboro Toffee Pop, Izabelle Stolth/Stald Poppels Harmony, Filippa Hermansson/Vågsundas Paris och Ebba Danielsson/Parc Chit Chat.


Ebba Danielsson och Parc Chit Chat är svenska mästare. I dag var de bäst tillsammans med ett danskt ekipage. Foto: Andrea Blixt

”Det var lite att bita i idag, det är en tuff bana och sen är det lite nerver hos ryttarna. Men tjejerna höll ihop det” säger lagledaren Helena Holm i ett pressmeddelande.

Några av de små ekipagen hade det tufft på banan. Av de 24 till start var tio uteslutna i minst en av de två rundorna. Två lyckades sätta dubbelt felfritt och en av dem var den regerande svenska inomhusmästaren Ebba Danielsson, 11. Det betyder att hon är i delad ledning med en dansk ryttare inför den individuella B-ponnyuppgörelsen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden